Al zeker tot krokusvakantie deeltijds afstandsonderwijs in Leuvense middelbare scholen

De Leuvense secundaire scholen zetten hun deeltijds afstandsonderwijs voor de tweede en derde graad verder, al zeker tot de krokusvakantie. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt via een persmededeling. Er volgt een tussentijdse evaluatie op 15 januari.

Maandag maakte Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) bekend dat alle secundaire scholen ook na de kerstvakantie verder gaan met deeltijds afstandsonderwijs. De beslissing geldt alvast tot en met 15 januari, en nog steeds voor de tweede en derde graad. De stad Leuven laat nu weten dat ze daar nog een aantal weken aan toevoegt. De Leuvense secundaire scholen zullen tot de krokusvakantie afstandsonderwijs aanbieden voor hun leerlingen. De concrete regeling bepalen de scholen nog steeds zelf.

Het virus is nog niet weg, dus kunnen we nog een tijdje geen voltijds onderwijs aanbieden
Schepen Lalynn Wadera (SP.A)

“Het allerliefst zouden we iedereen terug voltijds op school ontvangen, maar het virus is nog niet weg”, zegt schepen van Onderwijs Lalynn Wadera (SP.A). “Daarom gaan we door met deeltijds afstandsonderwijs voor de tweede en derde graad tot aan de krokusvakantie. We evalueren tussentijds en sturen bij indien nodig of mogelijk.”

Voor leerlingen uit praktijkopleidingen, zoals automechanica of haartooi, treffen scholen andere regelingen, omdat praktijklessen moeilijk online kunnen doorgaan. Ook voor bepaalde doelgroepen, zoals de anderstalige leerlingen die een jaar intensief Nederlands leren, of leerlingen met een autismespectrumstoornis, voorzien scholen meer contacturen.

Samen volhouden

“We hebben de voorbije periode getoond dat het kan en dat we ons organisatorisch snel kunnen aanpassen aan nieuwe situaties. We blijven zoeken naar manieren om iedereen gemotiveerd en aan boord te houden. Hopelijk komt er in 2021 een moment dat we voltijds terug kunnen schakelen naar klassikale lessen”, klinkt het bij de scholen en stad Leuven.
   

Meest gelezen