Getty Images

Barbier uit Borgloon geeft online opleiding om zelf je haren te knippen: “Oefen eerst met tondeuse  zónder stroom”

De barbershop B&Barber uit Borgloon heeft een online barbiersopleiding opgestart, zodat mensen zelf hun haar of dat van iemand in hun bubbel kunnen knippen. “Het is eigenlijk een handleiding om de feestdagen fatsoenlijk door te komen”, vertelt eigenaar Wesley Baldewijns in “Start je dag” op Radio 2 Limburg. 

Schoonheidsspecialisten, nagelsalons en ook barbiers en kapperszaken moeten de deuren gesloten houden door de coronacrisis. Met de feestdagen in aantocht is dat natuurlijk geen ideale situatie voor wie er graag vers opgeknipt uitziet. Barbershop B&Barber uit Borgloon heeft daar een oplossing voor gevonden: doe het gewoon zelf. Eigenaars Wesley Baldewijns en Evy Houbrechts hebben namelijk een online barbiersopleiding opgestart, zodat mensen het haar van hun bubbel kunnen knippen, of hun eigen haar en baard kunnen onderhouden.

Dat klinkt natuurlijk niet zo gemakkelijk, maar met de spoedcursus van Baldewijns zou het wel eens kunnen lukken. “We proberen het de mensen stap voor stap uit te leggen aan de hand van video’s, praktijklessen en live coaching momenten. Zo slagen de meesten er wel in om het goed te doen.” 

Volledig gratis

De barbier geeft de cursus bovendien volledig gratis aan z'n eigen klanten. Toch heeft Baldewijns geen schrik dat hij zijn eigen ruiten ingooit met dit project. “De concullega’s en ikzelf hoeven niet bang te zijn. Een doe-het-zelver gaat nooit een expert worden. We doen dit eigenlijk gewoon om de mensen uit de nood te helpen, zodat ze er tijdens de feestdagen toch goed kunnen uitzien. Onze vaste klanten komen hoe dan ook terug naar ons.”

Bovendien lijkt de online cursus van B&Barber een succes. “Ik kreeg al erg veel foto’s doorgestuurd van mensen die zelf hun haar proberen te knippen en de kapsels vallen allemaal vrij goed mee. Ik raad iedereen wel aan om het eerst eens te proberen zonder dat de tondeuse in het stopcontact zit”, lacht Baldewijns. 

Meest gelezen