Boomse schepen van partimonium Francisco Sanchez naast de nieuwe Franse vijvers

Gerestaureerde Franse vijvers in Boom: "Dit wordt één van de pronkstukken van onze gemeente"

In het gemeentelijk park van Boom werd vandaag de restauratie van de Franse vijvers afgerond. De restauratie is deel van een groter project dat het park en de omgeving helemaal moet opwaarderen. De gemeente hoopt in het voorjaar van 2021 de Bomenaars uit te nodigen voor de feestelijke inhuldiging van de vijvers.

De restauratie van de Franse vijvers ging in april van dit jaar van start en wordt nu afgerond. "Het is een werk van lange adem geweest, maar ik ben echt fier op het werk dat geleverd is," zegt Francisco Sanchez, schepen van patrimonium en openbare werken in Boom. "Dit wordt één van de pronkstukken in onze gemeente."

"Niet alleen de vijvers zijn volledig gerestaureerd, maar ook de rest van het park en de omgeving worden aangepakt," zegt de Boomse schepen. "De weggetjes en doorgangen worden opgeknapt en ook het Ecohuis en de omringende tuinen worden helemaal vernieuwd. De werken stoppen hier niet. Heel het park wordt aangepakt."

Er is ook heel wat afval uit de vijvers gehaald, waaronder fietsen en verkeersborden
Francisco Sanchez, schepen van patrimonium en openbare werken in Boom

De kostprijs van de Franse vijvers komt neer op zo'n 1,2 miljoen euro. "Dat is indrukwekkend, maar dat is ook met de werken die onzichtbaar zijn. Die waren groot, maar hoognodig", aldus Sanchez. "Zo is er heel wat afval uit de vijvers gehaald. Bijna 4.000 ton slib, enkele fietsen en heel wat verkeersborden zijn uit de vijvers onttrokken."

Vanaf volgende week kan het brede publiek de vernieuwde vijvers bezoeken. De gemeente hoopt de tuin feestelijk in te huldigen, samen met de Bomenaars, in het late voorjaar van 2021. Vanwege de huidige coronamaatregelen is dat voorlopig niet mogelijk.

Meest gelezen