Sneeuwmannenzoektocht in Antwerpen: "Zo willen we warmte en gezelligheid brengen in deze tijden"

De zeventien Huizen van het Kind en de Gezinsbond slaan de handen in elkaar om een grote sneeuwmannenzoektocht te organiseren in Antwerpen. De tekeningen zijn online te downloaden en kunnen door kinderen ingekleurd worden voor je ze aan een deur of raam hangt. De actie dient als alternatief voor de vele activiteiten die door corona niet meer kunnen plaatsvinden.

Voor de ramen en deuren in Antwerpen kan je deze dagen wel eens heel wat sneeuwmannen zien opduiken . Het is een actie van de zeventien Huizen van het Kind en de Gezinsbond. Zij lanceren de zoektocht als alternatief op de vele geschrapte activiteiten in de kerstperiode. De sneeuwmannen kunnen afgeprint worden en kinderen kunnen ze vrij inkleuren. Op de tekening is ook plaats voor een boodschap gericht aan de voorbijgangers. "Zo willen we voor meer warmte en gezelligheid zorgen in Antwerpen", zegt Nikki Lucas van de Gezinsbond.

Op deze manier proberen we toch mensen met elkaar te verbinden ook al kunnen ze niet meer samenkomen

Bieke Vleugels, Gezinsbond

Gezinnen kunnen zo tijdens de kerstperiode in heel Antwerpen op zoek gaan naar de sneeuwmannen. Als ze eentje vinden, kunnen ze dan bij de mensen in de brievenbus een wenskaart met een warme boodschap achterlaten.

"Op deze manier proberen we toch mensen met elkaar te verbinden ook al kunnen ze niet meer samenkomen", vult Bieke Vleugels van de Gezinsbond aan.

Zowel de sneeuwmantekeningen als de wenskaarten zijn te downloaden op de Facebookpagina van de Gezinsbond.

Meest gelezen