PAUL VANHALLE

1.000 euro coronapremie voor elk personeelslid van Grimbergs rusthuis

Woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen schenkt een coronapremie van 1.000 euro aan elk personeelslid. Niet alleen voor het zorgpersoneel maar ook de klusjesmannen, poetshulpen en administratief medewerkers. Een serieuze hap van hun spaarcenten, maar nodig om het personeel te bedanken voor het harde werk tijdens de coronacrisis, klinkt het. 

Directeur van woonzorgcentrum Heilig Hart in Grimbergen Kris Vandeneende wil een sterk signaal uitzenden naar het personeel met de coronapremie. Voltijdse medewerkers krijgen bruto 1.000 euro extra, halftijds medewerkers 500. Dat is veel geld, maar nodig zegt hij. "Het gaat om veel geld, 150.000 euro in totaal. Daar hebben we een stuk van onze spaarcenten voor moeten aanspreken. Maar de Raad van Bestuur staat hier 100 procent achter. Ze willen net voor de kerstperiode een krachtig signaal geven. En zo iedereen bedanken voor de geleverde inspanningen." 

We zijn fysiek moe, mentaal, organisatorisch. Met de premie willen we iedereen bedanken voor het extra werk 

Die inspanningen zijn groot, klinkt het bij het woonzorgcentrum. Niet alleen is er de dagelijkse zorg, maar ook de extra maatregelen die de coronacrisis met zich meebrengt. En dat is zwaar, zegt Vandeneende. "We hebben het mentaal moeilijk, fysiek en organisatorisch. Door de coronacrisis moet je helemaal anders werken, alles staat op zijn kop. Je moet nadenken over hoe je jezelf kan beschermen, maar ook de bewoners, de collega's, en heel de organisatie. Dat vraagt veel overgave. Met de premie willen we nét voor kerst iedereen nog eens extra bedanken voor het harde werk."

Ook de federale overheid belooft een premie van 985 euro voor elk zorgpersoneelslid. Die zou nog dit jaar betaald worden, maar daar wilde het rusthuis niet op wachten. "Over die premie wordt vooral gepraat, maar nog niet gehandeld. Daar willen we niet op wachten. Het is tijd om daden te tonen, niet alleen woorden", aldus de directeur van Heilig Hart in Grimbergen. 

Meest gelezen