Eerste verdieping onbewoonbaar na brand in Schoten: "Laat een kaars nooit onbewaakt achter"

Er is brand uitgebroken in een appartement in het centrum van Schoten. Het vuur is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan door een slecht gedoofde kaars. Twee bewoners zijn na rookinhalatie opgenomen in het ziekenhuis. De eerste verdieping van het gebouw is onbewoonbaar verklaard.

Omstreeks 10.30 uur brak er brand uit in een appartement in de Paalstraat in het centrum van Schoten. De bewoonster dacht dat ze een kaars gedoofd had toen ze buiten een sigaret ging roken. Toen ze terugkwam, was er brand ontstaan. Dankzij een rookmelder werd een andere bewoonster nog tijdig gewekt. Beide personen hebben te veel rook ingeademd en zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Als je kaarsen gebruikt, zorg dan steeds voor een stevige ondergrond. Hou de kaars ook weg van brandbaar materiaal zoals gordijnen

Marc Van Linden, brandweerzone Rand

De eerste verdieping is volledig onbewoonbaar verklaard door brand- en rookschade. Het onderliggende appartement heeft ook waterschade opgelopen. 

Voorzichtig

De brandweer waarschuwt om voorzichtig om te gaan met kaarsen tijdens deze donkere dagen. "Laat kaarsen nooit onbewaakt achter", zegt luitenant Marc Van Linden van de brandweerzone Rand. "Als je kaarsen gebruikt, zorg dan steeds voor een stevige ondergrond en zet ze niet in de buurt van brandbaar materiaal zoals gordijnen."

Meest gelezen