Kasteelheer van het Goudkasteeltje in Buizingen overleden

Ondernemer Pieter Van Cauwelaert is overleden, hij woonde jarenlang in het Goudkasteeltje in Buizingen waar Will Tura trouwde. Van Cauwelaert zorgde ervoor dat Tura daar in 1973 zijn huwelijksfeest kon geven, zonder pers en zonder fans.

Pieter Van Cauwelaert is 93 jaar geworden. Hij was ondernemer en tuinarchitect. Hij specialiseerde zich in het aanleggen van grasmatten en legde onder meer het voetbalveld van Anderlecht aan. Van Cauwelaert woonde in Lubbeek, maar daarvoor verbleef hij 69 jaar lang samen met zijn vrouw in het Goudkasteeltje in Buizingen. In 1973 leende hij zijn kasteel even uit aan Will Tura die daar in alle discretie zijn huwelijksfeest kon geven. In het Goudkasteeltje werden wel vaker chique feesten georganiseerd. Ook bekende politici en ministers kwamen er over de vloer. (Lees verder onder de foto)

Inbrekers

Toen Pieter Van Cauwelaert en zijn vrouw nog in het kasteel in Buizingen woonden, werden ze verschillende keren het slachtoffer van inbrekers. In 2016 nog werden ze brutaal overvallen door gangsters die op zoek waren naar geld en juwelen. Omdat het kasteel voor hen te groot werd, en omdat het aan renovatie toe was, verhuisden ze enkele jaren geleden naar een villa in Lubbeek. De vrouw van Van Cauwelaert, Yolande overleed vorig jaar.

Pieter sukkelde al een tijdje met zijn gezondheid. Dit najaar nog werd hij aan het hart geopereerd. Hij overleed zondag, en daarmee verliest Buizingen zijn laatste kasteelheer. Het kasteel staat nu leeg en zal vermoedelijk afgebroken worden.

Meest gelezen