Rocks & Rolls Candy

Niet-essentiële winkels in Nederland gesloten, maar snoepwinkel van Bruggeling in Sluis mag openblijven: "Het is dubbel"

De snoepwinkel van Bruggeling Kim Van Daele in Sluis mag openblijven, ondanks de verstrengde coronamaatregelen in Nederland. "Ik ben blij dat ik mag blijven werken en verkopen, maar aan de andere kant gaan er weinig klanten passeren in de winkel", zegt Kim.

Nederland gaat 5 weken op slot. Dat heeft premier Mark Rutte gisteravond aangekondigd. Alle niet-essentiële winkels moeten de deuren sluiten, maar de snoepwinkel van Bruggeling Kim Van Daele in Sluis mag wel openblijven. "Alles wat je in de winkel ziet, hebben we zelf gemaakt", vertelt Kim aan Radio 2 West-Vlaanderen. "We maken ambachtelijke snoepjes op maat van bedrijven, huwelijken, doopsels en ga zo maar voort. In de snoepjes verwerken we namen en logo's."

"Onze winkel valt onder de categorie "voeding" en wordt dus als essentieel gezien. Daarom mogen wij openblijven", vervolgt Kim. "Ik zat er wel even mee in dat we onze winkel gingen moeten sluiten. Gelukkig hebben we een webshop en hebben we veel bakkers en delicatessenzaken als klant. Zij mogen ook openblijven."

Nederlandse shoppers

Kim begrijpt dat Nederland zulke strenge maatregelen neemt: "We moeten hier wel uit raken, hè. Maar het blijft hard. Naast onze winkel is er een kledingwinkel die vijf weken de deuren moet sluiten. Ik heb die eigenares gisteren gehoord. Voor haar is dat echt een ramp. Maar ik blijf erbij: we moeten luisteren naar wat er ons opgedragen wordt. Alleen op die manier krijgen we het virus klein."

In Knokke-Heist, aan de grens met Sluis, roepen de gemeente en de politie de Nederlanders op om zich goed aan de coronamaatregelen te houden als ze in ons land komen kerstshoppen. 

Meest gelezen