Stad Oudenburg

"Ken stief koed": Oudenburg lanceert kersttruien met fel besproken "kerstpiemels"  

De stad Oudenburg heeft kersttruien op de markt gebracht met de afbeelding van de kerstverlichting waar heel wat inwoners "piemels" in zien. Het is ongetwijfeld de meest besproken kerstverlichting van het land. En nu willen we met deze kersttrui een ludiek vervolg breien", lacht burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD).

De nieuwe kerstversiering van Ettelgem en Roksem, 2 deelgemeenten van de stad Oudenburg, werd vorige maand wereldnieuws, omdat de lucifers erg leken op een "piemel" (zie foto). 

Nu schittert de kerstverlichting ook op de warmste kersttruien van Oudenburg. “Met deze trui willen we nog een ludiek vervolg breien aan de verlichting waarin sommigen een mannelijk geslachtsdeel zien”, zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). “De slogan "Ken stief koed" kan je interpreteren zoals je wil. Onze dienst Vrije Tijd kwam met het idee op de proppen en het leek ons, in deze ernstige tijden, wel leuk om nog eens wat humor te verspreiden."

Goed doel

"Grote steden, zoals Oostende en Gent, hebben ook hun eigen gadget- en kledinglijn. Wij doen dit nu eenmalig voor het goede doel. Per verkochte trui schenken we 1 euro aan het Kinderarmoedefonds.” De truien werden in beperkte oplage besteld. "Snel bestellen is dus de boodschap", besluit de burgemeester.

Meest gelezen