Fietssnelweg tussen Aarschot en Leuven ten vroegste klaar in 2023

In Aarschot zijn de plannen voor de fietssnelweg Aarschot-Leuven klaar. Het gaat over een stuk van ongeveer drie kilometer fietssnelweg. Ter hoogte van de Begijnendijksesteenweg in Gelrode vindt het traject op de grens met Rotselaar aansluiting richting Leuven. De werken starten ten vroegste in 2023.

De plannen voor de fietssnelweg F25 in Aarschot zijn klaar. "Hierbij worden zowel bestaande wegen heringericht, als nieuwe stukken aangelegd”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We streven met deze fietssnelweg naar veiligheid, comfort en minimale hindernissen tussen Aarschot en Leuven. Op die manier willen we ook in deze regio van de fiets een sterk mobiliteitsalternatief maken”. 

Die fietssnelweg vertrekt aan het station van Aarschot en loopt via Elzenhof en Nieuwland richting spoorbedding. Vanaf daar blijft het traject de sporen volgen tot voorbij Vorsdonkbos. Ter hoogte van het vroegere station van Gelrode loodst een nieuw aan te leggen fietstunnel het fietsverkeer veilig naar de andere kant van de Begijnendijksesteenweg. Waarna het traject op de grens met Rotselaar aansluiting maakt richting Leuven.

Ik ben laaiend enthousiast, het is wel wachten tot 2023, maar ik wou dit tijdens deze legislatuur. Zeker sinds corona fietsen veel meer mensen in Aarschot.

Annick Geyskens, schepen van mobiliteit Aarschot

De F25 is de toekomstige fietssnelweg van 16 km tussen Aarschot en Leuven en wordt een comfortabel en veilig alternatief voor de drukke en heuvelachtige Aarschotsesteenweg.  Na Aarschot loopt het traject verder via Wezemaal en Rotselaar langs Wilsele-Putkapel en Kessel-Lo richting Leuven station. Als alle procedures en vergunningen vlot verlopen, kan de realisatie van dit stuk van de fietssnelweg ten vroegste in 2023 van start gaan. De kosten van dit traject worden momenteel geraamd op 2.099.569 euro.

Fietssnelweg tussen Leuven en Tienen

Zeer goed nieuws, zeker voorbij Korbeek-Lo zie je minder fietsers omdat fietsen langs de Tiensesteenweg onveilig is op een smal fietspad met veel in- en uitdraaiend autoverkeer. Ik ben er zeker van dat meer mensen vanuit Boutersem en Bierbeek de fiets gaan nemen langs de fietssnelweg.

Lien De Clercq, fietsersbond Boutersem

In het voorjaar van 2021 beginnen dan de werken aan de fietssnelweg tussen Leuven en Tienen. Er zal in totaal gewerkt worden aan 4,5 kilometer fietssnelweg in Haasrode-Korbeek-Lo. Daar komt ook een fietsbrug over de Bierbeekstraat. De bestaande grindweg, de Sint-Ermelindisweg wordt een 4 meter brede fietsweg met ook lokaal en landbouwverkeer tussen Lovenjoel en Boutersem. 

Meest gelezen