Ron Creemers

Riemstenaar Ron heeft kledingwinkel in Maastricht: "De lockdown is een laatste en harde stap voor ons allemaal"

Ron Cremers uit Vroenhoven (Riemst) heeft een kledingzaak in Maastricht, net over de Nederlandse grens. De sluiting van niet-essentiële winkels valt hem zwaar, maar hij zag het aankomen. "Ook met de winkel open verdienden we veel te weinig."

De Nederlandse regering nam gisterenavond strenge maatregelen en kondigde een harde lockdown aan. Die ging op dinsdagnacht in. Onder andere niet-essentiële winkels moeten vijf weken lang de deuren sluiten, wat heel wat uitbaters een financiële kater oplevert. Ron Cremers, Nederlander van afkomst maar al jaar en dag bewoner van Riemst, baat de kledingzaak Men's Boutique Hot Kitchen uit in Maastricht. 

"We hadden het wel zien aankomen. Gezien de cijfers in het hele land is deze lockdown een laatste en harde stap voor ons allemaal. Net als in België zitten de winkeluitbaters hier al acht maanden in een moeilijke situatie. We konden wel een tijd lang openblijven, maar veel omzet hebben we daar niet uitgehaald."

Ik vrees dat de Nederlanders komend weekend massaal naar België zullen afzakken om hier te komen shoppen
Bern Opdenacker, journalist bij L1

Bern Opdenacker, journalist bij de Nederlands-Limburgse regionale omroep L1, maar zelf wonende in Genk, maakt zich zorgen over wat de nieuwe maatregelen voor ons land kunnen betekenen. "In België komen we net uit een lockdown, de winkels zijn net weer open. Het zou dus heel vreemd zijn om nu het Nederlandse voorbeeld te volgen en de niet-essentiële winkels weer te sluiten. Ik vrees wel dat de Nederlanders komend weekend massaal naar België zullen afzakken om hier te komen shoppen. Enkele weken geleden gebeurde exact het omgekeerde."

Die zorgen deelt Ron Cremers niet bepaald. "Ik maak me daar weinig zorgen over. Het is niet gigántisch druk geweest toen de Belgen hier kwamen winkelen. Dat waren de mensen die hier sowieso komen winkelen. Ook al leek het tegenoverstelde waar te zijn, we hebben hier toen heel weinig verkocht. Ik denk dus niet dat er veel Nederlanders de grens met België zullen oversteken."

Meest gelezen