Rob Teuwen is opnieuw Billie Coppens bij FC De Kampioenen: "Ik werk nu in de kerncentrale van Doel"

Na 12 jaar afwezigheid is Billie Coppens opnieuw te zien in FC De Kampioenen tijdens de eenmalige kerstspecial. "In de reeks was Billie op kot gegaan om weg te vluchten van ma Doortje", zegt acteur Rob Teuwen op Radio 2 Antwerpen. "In het echte leven werk ik in de kerncentrale van Doel en heb twee prachtige dochters."

Jarenlang speelde Rob Teuwen in FC De Kampioenen Billie Coppens, de zoon van Doortje en pluspapa Pol. "Mijn rol in de reeks is toch al van ruim tien jaar geleden", zegt acteur Rob Teuwen in "Start Je Dag". "Billie is uit de reeks vertrokken om op kot te gaan. Ver weg van zijn bemoeizieke moeder Doortje. Maar uiteindelijk is Billie nooit teruggekeerd." Op kerstdag kan je Rob opnieuw eenmalig zien in de kerstspecial van FC De Kampioenen. "Ik heb een heel kleine rol. Veel kan ik er nog niet over verklappen. De special zal vooral gaan over het afscheid van Xavier Waterslaeghers, de rol van de intussen overleden Johny Voners."

Werken in kerncentrale

Toen Billie uit FC De Kampioenen verdween, sloeg Rob een nieuwe weg in. "Ik ben vrijwel meteen aan de slag gegaan bij Engie-Electrabel in de kerncentrale van Doel. Daar werk ik nog steeds als reactoroperator", zegt de Desselaar. Teuwen is intussen 33 en de fiere papa van twee dochters. "De oudste is zeven jaar en heeft me al wel eens op tv gezien tijdens een heruitzending van De Kampioenen. Dat is voor haar nog vreemd. Nu ga ik aan mijn dag beginnen en boterhammetjes voor de meisjes smeren", besluit Teuwen.

Herbekijk hieronder een fragment uit "FC De Kampioenen" met Billie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen