"Veiligste woning van het land" staat te koop in Keerbergen voor 3 miljoen euro

In Keerbergen staat een woning te koop waar zelfs de veiligheidsdiensten NSA, FSB of Mossad niet in kunnen. Ingenieur Erwin Welleman maakte van z'n stulpje aan de Tremelobaan de veiligste woning van het land. Met 14 slaapkamers, vijf badkamers, een zwembad, een panic floor, een bunker met safe, en een gedemilitariseerde zone. De woning staat te koop voor 3.025.000 euro.

De woning van 1.250 m² bewoonbare oppervlakte is uitgerust met verschillende hoogtechnologische systemen, en werd vijf jaar geleden gebouwd. Alleen de binnenafwerking ontbreekt nog. 

De zoon van Erwin Welleman stierf bijna aan de verdrinkingsdood, zijn neef werd geëlektrocuteerd en Welleman zag huizen afbranden door blikseminslagen. Reden genoeg voor de ingenieur om z'n woning te bouwen op drie pijlers; veiligheid, kwaliteit en comfort. En volgens Welleman, zullen veiligheidsdiensten zoals de NSA, FSB of Mosad alle moeite van de wereld hebben om de veiligheid van de bewoners in het gedrang te brengen. 

(Lees verder onder foto)

De gedemilitariseerde zone
ERIK VAN EYCKEN

Om je een idee te geven, de woning beschikt onder meer over een bunker met batterijen en een noodgenerator, zodat die onder alle omstandigheden van stroom voorzien wordt. In die bunker zit ook een beveiligde bankkluis, zodat waardevolle bezittingen beschermd blijven. 

Uit de woning vluchten kan via één van de drie escape-routes. In de liftschacht van 17 meter hoog past een ziekenhuisbed. En in de gedemilitariseerde zone kunnen vuurwapens worden geïntegreerd waardoor een eventuele aanvaller automatisch wordt neergeschoten. Er is ook nog een rookkanon waardoor de aanvaller je niet ziet, en het huis is bestand tegen een chemische of biologische aanval.  (Lees verder onder foto)

De kluis
ERIK VAN EYCKEN

Er zijn ook plannen voor een zwembad waar je niet in kan verdrinken. "Jammer genoeg heb ik niet meer genoeg geld om dat te installeren. Het is dus aan de koper om die plannen om te zetten in de realiteit." De plannen voor het zwembad zijn op z'n minst futuristisch te noemen. Verdrinken in het zwembad zou niet kunnen, want je staat volledig onder toezicht van kleine camera's net boven het zwembad. Mocht de zwemmer in de problemen komen, zal het zwembad automatisch leeglopen. Welleman bedacht een beweegbare bodem die de persoon daarna op het droge brengt. 

De verkoper van de woning mikt op rijke Russen die naar Europa willen komen, maar ook op diamantairs. "Of gewoon mensen die een veilig en comfortabel leven willen leiden." Er zijn intussen al drie kandidaat-kopers. "Eén bedrijfsleider", vertelt Freddy Daems van immokantoor ENGEL & VÖLKERS. "Ook een europarlementslid uit het buitenland zit tussen de kandidaten." Geïnteresseerden worden eerst gescreend, alvorens ze het huis kunnen bezichtigen. "Het huis mag geen toeristische attractie worden", aldus de makelaar.

Het zwembad met sauna
ERIK VAN EYCKEN

Meest gelezen