Google Maps

Vredegerecht Herne wordt tweede testcentrum in Pajottenland

De gemeente Herne opent een testcentrum in het oude vredegerecht. Dat gebouw staat al een jaar leeg, en ook de muziekschool en technische dienst komt er door de coronacrisis niet meer. En dus wordt het omgevormd tot het tweede testcentrum van het Pajottenland. Maandag gaan de deuren open. 

Momenteel wordt alles in gereedheid gebracht om het oude vredegerecht van Herne om te vormen tot een testcentrum. Vrijdag worden de laatste voorbereidingen gemaakt, zodat maandag de eerste tests kunnen afgenomen worden. Dat is nodig met de stijgende cijfers zegt burgemeester van Herne Kris Poelaert (CD&V). Maar dat is niet de enige reden. "Het is zo dat wij vandaag een testcentrum hebben in Eizeringen, een deelgemeente van Lennik. Maar dat is voor de bewoners van Herne, Galmaarden en Bever wat ver. Met de opening van het centrum in Herne kunnen ze zich dichter bij huis laten testen."

Vrijwilligers gezocht

De faciliteiten zijn er, maar helpende handen nog niet genoeg. En dus lanceert de burgemeester een oproep. "We kunnen nog altijd medisch personeel gebruiken dat bevoegd is om stalen af te nemen. Dat kunnen dokters, verplegers, vroedvrouwen en tandartsen zijn, maar ook laatstejaarsstudenten geneeskunde en verpleging. Daarnaast hebben we ook vrijwilligers nodig die praktische en administratieve taken kunnen uitvoeren." Wie zich geroepen voelt, kan een kijkje nemen op de website van de gemeente Herne.

Meest gelezen