1.000 kaarsjes tegen ontbossingen: "Elke 2 seconden verdwijnt er een bos zo groot als een voetbalveld"

Op het voetbalveld van FC Schaarbeek zijn vanmorgen 1.000 kaarsjes aangestoken. Het gaat niet om een warme kerstactie van een of andere vereniging, maar wel om een actie van verschillende organisaties tegen het verdwijnen van heel wat bos in de wereld.

"Je moet weten dat er elke twee seconden een oppervlakte ter grootte van een voetbalveld verdwijnt", zeg Filip Verbelen van Greenpeace. "Daarom zijn we dit voetbalveld komen oplichten, omdat we vinden dat die ontbossingen absoluut moeten stoppen. Dat is heel belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering, maar ook om de achteruitgang van de biodiversiteit tegen te gaan."

Er werden ook meer dan 85.000 handtekeningen overgemaakt aan Zakia Khattabi (Ecolo), federaal Minister van klimaat, Leefmilieu, Duurzame Ontwikkeling en Green Deal.

Meest gelezen