Vincent Van Meenen en Maarten Inghels bij hun koperen sterren

Antwerpse auteurs reiken elkaar een prijs uit op de "kleinste Walk of Fame ter wereld"

Antwerpen heeft sinds vanmorgen een literaire Walk of Fame, en dat is wellicht meteen ook de kleinste ter wereld. De Antwerpse auteurs Maarten Inghels en Vincent Van Meenen hebben vanmorgen twee koperen sterren van elkaar op de binnenplaats van bibliotheek Permeke ingehuldigd. Dat doen ze ter ere van de jaarlijkse Maarten Inghels prijs en de Vincent Van Meenen prijs. Twee ludieke prijzen die ze aan elkaar geven als statement, om het schrijversbestaan in de verf te zetten. "Er zijn te weinig literaire prijzen in ons land", zegt Maarten Inghels.

Maarten Inghels en Vincent Van Meenen geven al het derde jaar op rij prijzen aan elkaar. "In 2018 hebben we 750 euro aan elkaar gegeven. Het jaar daarop hebben we elkaar een Ford Fiesta gegeven en dit jaar reiken we een koperen ster aan elkaar uit", vertellen de auteurs.

Volgens de schrijvers is het de kortste literaire Walk of Fame ter wereld. "Er zijn geen grote literaire prijzen in Vlaanderen. Wij willen op een ludieke manier in de verf zetten dat ook schrijvers een prijs verdienen", zegt coördinator van Antwerpen Boekenstad, Michael Vandebril.

De sterren zijn niet in de grond van de Permekebibliotheek gemetseld, maar blijven er wel liggen.

Meest gelezen