Bewoners Sint-Andrieswijk schrijven elkaar een kaartje: “We maken een ketting van verbondenheid”

In de Sint-Andrieswijk in Antwerpen heeft elke bewoner een kerstkaartje gekregen waarop ze een boodschap moeten schrijven om vervolgens te bezorgen aan hun rechterbuur. Het is een initiatief van de Stuurgroep Sint-Andries en de Thomas More-hogeschool. Die laatste stelt haar studenten ter beschikking om de kaartjes te bezorgen. Zo willen ze de bewoners laten weten dat ze in deze moeilijke tijden niet alleen zijn.

In de Sint-Andrieswijk in Antwerpen lanceren Stuurgroep Sint-Andries en Thomas More-hogeschool samen een kerstkaartenactie om buurtbewoners met elkaar te verbinden. Het concept is simpel. “Elke bewoner van de wijk krijgt een kaartje in de bus. Daar moet je dan een boodschap op schrijven. Het kaartje is dan uiteindelijk bestemd voor je rechterbuur”, vertelt Ann Van De Peer van de Thomas More-hogeschool.

Examenstress

Stuurgroep Sint-Andries en de Thomas More-hogeschool starten dit initiatief om de bewoners te laten weten dat ze er niet alleen voorstaan. Vooral de oudere inwoners van de wijk hebben het lastig. “We willen op deze manier een ketting van verbondenheid creëren.”

De studenten van de Thomas More-hogeschool zullen voor postbode spelen. Zij brengen de kaartjes rond tijdens hun studiepauze. Zo kunnen ze de examenstress even van zich afgooien.

Meest gelezen