foto: Radio 2

Brand Bionerga in Houthalen woedt voort, brandweg moet oplossing brengen

In Houthalen-Helchteren woedt de brand die zaterdagavond ontstond in een grote houtvoorraadbunker bij de afvalverbrandingsoven van Bionerga nog steeds voort. Vandaag is er begonnen met de aanleg van een brandweg door de hoop hout.

De brand ontstond zaterdag door spontane zelfontbranding en is nog steeds bezig. Een houtvoorraad raakte in brand en de brandweer besloot om de voorraad gecontroleerd uit te laten branden. Vandaag is men begonnen met het aanleggen van een brandweg door de hoop hout. Op die manier kan er brandend hout weggehaald worden. De brandweer kan dat dan buiten de hoop  blussen.

De hinder blijft binnen de perken laat burgemeester Alain Yzermans (SP.A) weten. Er worden ook voortdurend CO-metingen gedaan. Deze vrijdag vindt er een nieuwe evaluatievergadering plaats.

Meest gelezen