Foto: Belga

De Mechelenbon succesvol bij heel wat bedrijven: "Enorme boost voor de Mechelse handel"

De Mechelenbon, waarmee je kan gaan shoppen bij lokale handelaars in Mechelen, blijkt ook succesvol te zijn bij heel wat bedrijven. Momenteel hebben al bijna 100 ondernemingen bons besteld, goed voor 230.000 euro. Dat bedrag gaat dus naar de Mechelse handelaars en de lokale horeca. "Dat is een enorme boost voor de handel in onze binnenstad", zegt Geert Milis, de voorzitter van de handelaarsvereniging Mechelen Meemaken.

De stad had een oproep gedaan naar de bedrijven en die is dus niet in dovemansoren gevallen. De Mechelenbon is een geschenkbon die je kan gebruiken bij 215 handelszaken in Mechelen. Ook bedrijven kunnen de bonnen aankopen en cadeau doen aan hun personeel. 

De bon werd zo snel mogelijk operationeel gemaakt, om zo de lokale economie te ondersteunen. "Het is eigenlijk een goede insteek om te gaan kopen", vertelt Milis. "Mensen geven altijd net iets meer uit dan hun bon. Het is dus een enorme boost voor de handel in Mechelen."

Meest gelezen