Nicolas Maeterlinck

Druktebarometer moet aantal kusttoeristen ook tijdens kerstvakantie beter spreiden

De komende kerstvakantie zou wel eens druk kunnen worden aan de kust. Om te voorkomen dat er te veel volk te dicht bij elkaar samenkomt, vraagt het toerismebedijrf Westtoer om voor je afreist de druktebarometer te bekijken op dekust.be en te kiezen voor plekken waar nog niet zo veel mensen zijn. 

Hoe druk de kerstvakantie precies wordt aan zee valt moeilijk te voorspellen. In de hotels is nog maar 10 procent van de kamers bezet. Anderzijds lieten meer tweedeverblijvers al weten de kerstvakantie aan zee te zullen doorbrengen. En ook de verhuur van vakantiehuizen doet het beter dan anders. Het aantal boekingen ligt 10 tot 15 procent hoger dan vorig jaar, al kan dat cijfer nog terugvallen door de slechte coronacijfers in Nederland en Duitsland. De kans bestaat dat toeristen uit die landen nog afbellen.

Geen vakantie zoals anders, maar toch leuk

Hoe dan ook is de kust voorbereid om toeristen te ontvangen. "Het is uiteraard geen vakantie zoals anders", beseft Sabien Lahaye-Battheu, de voorzitter van Westtoer, "maar er zijn toch een aantal leuke activiteiten die je kan doen, die we ook vermelden op dekust.be. De druktebarometer laat ons toe om het aantal bezoekers beter te spreiden in tijd en ruimte, zodat iedereen veilig van de kust kan genieten." 

De druktebarometer bleek  afgelopen zomer al een handige tool om drukte te vermijden. Je kan er op zien hoe rustig of druk het is in de tien kustgemeenten en daar je reisplannen op afstemmen. 

Meest gelezen