Jeff Bezos en MacKenzie Scott
imago images / Future Image

Ex-vrouw van Amazonbaas geeft maar liefst vier miljard dollar weg aan goede doelen: "Deze pandemie is sloophamer"

MacKenzie Scott - de ex-vrouw van Amazonbaas Jeff Bezos - heeft de afgelopen maanden vier miljard dollar weggegeven aan allerlei goede doelen. "Deze pandemie is de sloophamer geweest in de levens van Amerikanen die al aan het worstelen waren." Scott is de vierde rijkste vrouw ter wereld. 

"Deze pandemie is de sloophamer geweest in de levens van Amerikanen die al aan het worstelen waren. Zowel de economische verliezen als de gezondheidscijfers zijn erger voor vrouwen, voor mensen met een andere huidskleur en voor mensen die in armoede leven. Intussen heeft de pandemie de rijkdom van de miljardairs aanzienlijk vergroot." Dit schrijft MacKenzie Scott in haar blogpost, waarin ze verklaart dat ze de afgelopen vier maanden 4.158.500.000 dollar van haar vermogen weggeschonken heeft aan allerlei goede doelen

Het geld ging naar bijna 400 goede doelen, waaronder voedselbanken, noodfondsen en armoedeorganisaties. 

In april vorig jaar scheidde MacKenzie Scott van Jeff Bezos. Als de topman achter Amazon, ruimtevaartbedrijf Blue Origin en The Washington Post is Bezos de rijkste man ter wereld. Zijn kapitaal wordt geschat op 150 miljard dollar. De scheiding heeft Scott dan ook geen windeieren gelegd. Ze mocht vier procent van hun gedeelde Amazon-aandeel houden, omgerekend is dat goed voor 35 miljard dollar. Het katapulteerde haar meteen in het lijstje van rijkste vrouwen ter wereld. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes staat ze op de vierde plaats.

MacKenzie is lid van The Giving Pledge, een overeenkomst tussen de rijkste mensen ter wereld om tijdens hun leven of in hun erfenis minstens de helft van hun geld te doneren aan goede doelen. Bij haar toetreding vertelde ze: "Ik heb een onevenredig groot bedrag om uit te delen." Onder meer Microsoft-oprichter Bill Gates en zakenman Warren Buffett zijn lid van de organisatie. Jeff Bezos zelf is geen lid van The Giving Pledge. 

Meest gelezen