Paul Corbeel - FotoPlaneet.be

Ook geen carnaval in Asse in 2021: "Coronacrisis woedt nog te fel"

Er zal volgend jaar ook in Asse geen carnaval gevierd worden. Dat heeft het gemeentebestuur samen met de carnavalsraad beslist. Ze vinden het risico dat alle voorbereidingen door de coronacrisis tevergeefs zullen zijn, te groot.

Er komt in 2021 geen verkiezing van prins of prinses van Asse, noch van het prinsenpaar van België derde leeftijd. Ook de carnavalsstoet en andere carnavalsactiviteiten worden geschrapt. Het gemeentebestuur besloot samen met de gemeentelijke carnavalsraad, "Raad van Elf", om alle festiviteiten voor volgend jaar te schrappen. De coronacrisis woedt nog te fel, en of er volgend jaar al versoepelingen zullen zijn is nog maar zeer de vraag. 

De voorzitter van de "Raad van Elf", Rudi Wauters, vindt het spijtig maar heeft alle begrip voor de beslissing die ze samen met het gemeentebestuur hebben genomen. "Het zou de 43ste editie zijn en voor mij de 20ste keer als voorzitter. Het is altijd spijtig wanneer de organisatie niet kan doorgaan, maar de gezondheid van de mensen primeert. Het zou trouwens niet mogelijk zijn om de sociale afstand te respecteren. Daar komt ook nog bij dat verenigingen geen inkomsten gehad hebben het afgelopen jaar", aldus Wauters.

Ook andere gemeenten lieten al weten dat ze de carnavalsfestiviteiten een jaar uitstellen. Zo zijn onder meer in Scherpenheuvel-Zichem, Vilvoorde en Halle ook alle carnavalsactiviteiten voor 2021 al geschrapt.

Meest gelezen