Radio 2

Ieper stelt Kattenstoet een jaartje uit, maar onderzoekt coronaveilig alternatief

De driejaarlijkse Kattenstoet in Ieper wordt een jaartje uitgesteld. Er gaat te veel voorbereiding aan vooraf, terwijl het niet zeker is of zo'n groot evenement begin mei al zal kunnen, gezien corona. De stad onderzoekt of er, in afwachting, een alternatief kan komen. En daar zijn al concrete plannen rond. 

Op 9 mei zou in de stad Ieper de 46ste Kattenstoet plaatsvinden. Maar die wordt nu uitgesteld tot 2022. Aan de stoet gaan lange voorbereidingen vooraf. Er lopen maar liefst 1.750 figuranten in mee voor een publiek van 50.000 mensen. Dat valt moeilijk coronaveilig te organiseren. Gelukkig bedachten regisseur Bart Cafmeyer en Steven Duyck al een alternatief: Kattenkronkels. Die Kattenkronkels zouden bestaan uit 3 fietsroutes langs 5 ruime locaties, waar telkens een act wordt getoond. De bedoeling is dat iedere deelnemer 1 route kiest, waardoor het publiek beter gespreid wordt.

Nog niet helemaal zeker of het lukt

Of de Kattenkronkels er komen, staat nog niet helemaal vast. Het plan moet eerst nog voorgelegd worden aan de overheid en er moeten nog een aantal details besproken worden. Als Ieper groen licht krijgt, dan verwacht ze tot 5.000 deelnemers te kunnen toelaten. Er zou dan, gespreid over 2 dagen, om de 20 minuten een groep langs de routes vertrekken in het gezelschap van een steward, met een maximum van 15 groepen per route per dag. 

Meest gelezen