Radio 2

Inwoners Nazareth krijgen nieuwjaarscadeau van gemeentebestuur: "1.200 kilogram chocolade en 28.000 wenskaartjes"

Alle inwoners van Nazareth hebben van het gemeentebestuur een cadeaupakket gekregen. In het pakket zit chocolade, wenskaartjes, vuurwerkstokjes en een mocktailreceptenboek. "Door het coronavirus gaat onze nieuwjaarsreceptie niet door, maar zo kunnen we iedereen een hart onder de riem steken", zeggen Britt Steurbaut en Wim De Paepe van het evenemententeam van de gemeente Nazareth.

Een 40-tal vrijwilligers en gemeentemedewerkers hebben op 5.500 adressen in Nazareth een nieuwjaarscadeautje afgeleverd. De gemeente wil de inwoners een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijd. 

Met meer dan 1.200 kilogram aan lekkere chocotofs en andere chocolaatjes om in het cadeaupakket te steken, had het team van Britt, Wim en Sarah, de voorbije weken meer dan voldoende om handen. "We zijn een aantal weken bezig geweest om alle 5.500 dozen te vouwen en vol te steken met chocolade, wenskaartjes, vuurwerkstokjes en het mocktailreceptenboekje", lacht Britt Steurbaut. "Gelukkig kregen we spontaan heel veel hulp van wel twintig gemeentemedewerkers. Die waren erg blij dat ze iedereen eens konden terugzien en zo ging het werk wat vlotter vooruit." 

Werk van lange adem

Om alles Coronaproof te laten verlopen werd de zaal waar alle pakketjes werden samengesteld opgedeeld in verschillende eilandjes zodat iedereen op veilige afstand van elkaar kon werken. Ook de cadeautjesverdelers moesten op verschillende tijdsstippen de pakjes komen halen. Sinds maandag zijn zo'n 40 vrijwilligers begonnen met het verdelen van de pakjes. "Ze doen 150 straten of 160 kilometer aan. Dat is echt wel de moeite, dus we zijn hen heel erg dankbaar voor de hulp."

Leuk presentje

De pakjes worden in elke brievenbus gedeponeerd. AIs de brievenbus te klein is, dan laten de vrijwilligers een briefje achter zodat iedereen hun pakje op een ander tijdstip kan ophalen. Een van de gelukkigen vandaag was de 68-jarige Piet, een Nederlander die al ruim dertig jaar in Nazareth woont. "Nou, heel erg bedankt voor het presentje! Ik vind het geweldig dat de gemeente ons een cadeautje geeft. De chocolade hou ik voor mezelf, de kaartjes zijn voor mijn vrouw", lacht hij. 

Sombere tijden

Het gemeentebestuur is erg blij met de talrijke positieve reacties. "We beseffen dat het voor iedereen erg moeilijke en sombere tijden zijn. Heel wat van onze evemenenten konden niet doorgaan, ook onze nieuwjaarsreceptie hebben we moeten annuleren. Via dit pakketje kunnen we toch ieder huishouden bereiken. Een gemeentebon was ook een optie, maar dit is toch wel wat persoonlijker. Als je dan al die mooie reacties krijgt, dan is je dag meteen goed. Gisteren kreeg ik nog een huilende alleenstaande vrouw aan de lijn, omdat ze zo blij was dat we aan haar gedacht hadden", besluit Steurbaut. Normaal gezien zouden donderdagavond alle cadeautjes in de bus moeten zitten.

kasto80

Meest gelezen