Radio 2

Kortrijk maakt geen reclame in Frankrijk en Wallonië om drukte tijdens kerstshopping te vermijden

De stad Kortrijk voert rond Kerst doorgaans flink promotie om shoppers te lokken uit Frankrijk en Wallonië. Dit jaar niet, om te voorkomen dat het de komende weken al te druk wordt in de winkelstraten. 

Traditioneel is het over de koppen lopen in Kortrijk rond kerst en nieuw, maar deze keer mag er echt geen overrompeling zijn, omwille van corona uiteraard. Kortrijk heeft daarom geen promotie gevoerd in Frankrijk en Wallonië, maar ze kunnen natuurlijk niemand verbieden om te komen shoppen. Ring Shopping in Kuurne telt op dit ogenblik sowieso 20 procent minder klanten. Brenda Lombary van Ring Shopping wil dat mensen verspreid komen shoppen: "De drukste momenten hier liggen tussen 14u en 17u. Dus als je die tijdstippen vermijdt, dan weet je dat het vrij rustig is. Zeker net na opening of kort voor we sluiten, tussen 10u en 11u en tussen 17u en 19u, heb je alle ruimte om ontspannen te winkelen." 

Kom shoppen als de barometer op groen staat, kom alleen en shop gericht 

Schepen Arne Vandendriessche

Er worden op voorhand dus geen limieten gesteld, maar er kan wel worden ingegrepen als het te druk wordt in de winkelstraten en shoppingcentra. "We hebben vooral ingezet op voorzorgsmaatregelen", zegt schepen van Economie Arne Vandendriessche (Open VLD), "zoals extra stewards. Er is een druktebarometer waarop je kan zien hoeveel volk er in de winkelstraten is. Het is nu aan de mensen om hun gezond verstand te gebruiken: kom af als de druktebarometer op groen staat, kom alleen en shop gericht. We vragen de mensen ook uitdrukkelijk om te luisteren naar de stewards en alle maatregelen netjes te volgen."

Radio 2

Meest gelezen