HANS PUT

Lichtwandeling als eerbetoon aan mijnverleden van Beringen

In Beringen kan je sinds vanavond en dat nog tot 3 januari een lichtwandeling maken in en rond de voormalige mijnsite. BeringenBeBright is een ode aan de grandeur van de voormalige mijnsite. 

De wandeling is een eerbetoon in licht, klank en beeld aan het mijnverleden van de stad. In het park van de directeur flakkert de brand in de villa weer op, langs het oude stadion van Beringen FC weerklinken nostalgische voetbalgeluiden, de glasramen van de mijnkathedraal fonkelen en op de gigantische gevel van de kolenwasserij kan je unieke videobeelden zien. De locomotief op het kolenspoor staat er opnieuw vertrekkensklaar bij. (lees verder onder foto)

HANS PUT

De eerste avond van BeringenBeBright is trouwens goed verlopen. Van een overrompeling was geen sprake,  en tijdens de wandeling van 4 kilometer was het nergens drummen.  De bezoekers kunnen in de eigen bubbel vrij wandelen tussen 17u en 23u. Het startuur werd trouwens vervroegd en dat zorgt voor een betere spreiding. "Ik wil de Beringenaren en bezoekers uit de regio oproepen om niet allemaal de eerste dagen te komen, de lichtwandeling loopt immers nog tot 3 januari, elke dag. Ik ben er zeker van dat we bezoekers in goede banen kunnen leiden, we tellen en sturen bij indien nodig", zegt schepen Werner Janssen. De reacties vandaag waren zeer positief.

Meest gelezen