Karina Rombauts en Marc Grootjans

Karina Rombauts wordt géén burgemeester van Machelen, legt mandaat neer om voor zieke echtgenoot te zorgen

Karina Rombauts (CD&V) wordt dan toch niet de nieuwe burgemeester van Machelen. Ze legt ook haar schepenambt neer en wil zich volledig concentreren op haar gezin nu haar man opnieuw tegen een hersentumor vecht. Normaal gezien zou ze vorige week de eed afleggen als nieuwe burgemeester van de gemeente. Huidig burgemeester en partijgenoot Marc Grootjans blijft nu de komende vier jaar de sjerp dragen.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen in 2018 kreeg Karina Rombauts met voorsprong de meeste voorkeursstemmen (930 stemmen) bij CD&V. Zo scoorde ze duidelijk beter dan partijgenoot Marc Grootjans (493 stemmen). Rombauts zou toen dus burgemeester worden, maar in die periode werd bij haar echtgenoot een hersentumor vastgesteld. Daarom werd beslist dat Grootjans de eerste twee jaar de sjerp zou ombinden. Nadien zou Rombauts de taak van burgemeester overnemen. Nu, twee jaar later, zou ze vorige week de eed afleggen, alle voorbereidingen waren daarvoor zelfs al genomen. Maar de echtgenoot van Rombauts kreeg onlangs het zware verdict: de hersentumor is terug.

Ook geen schepen meer

Rombauts ziet af van de sjerp, maar treedt ook meteen af als schepen. "Ik keek er met veel ambitie en passie naar uit om vanaf 1 januari burgemeester van onze gemeente te worden. Maar plots kwam dat slechte nieuws - helemaal onverwacht - en dan zakt de grond onder je voeten weg. Mijn man heeft er nog zelf op aangestuurd om het toch te doen. "Je weet nooit wat er met mij gebeurt en dan heb je nog iets om je in vast te bijten", zei hij. Maar na een paar ziekenhuisbezoekjes heb ik toch beslist om ermee te stoppen. Er staat ons nog heel wat te wachten", vertelt Rombauts in Start Je Dag op Radio 2 Vlaams-Brabant.

De partijafdeling wil Rombauts bedanken voor haar grote inzet. "Ze is bepalend geweest voor de behaalde resultaten bij de verkiezingen in 2018. We wensen Karina en haar echtgenoot veel sterkte", vertelt plaatselijk CD&V-voorzitter Arnaud Croes. Marc Grootjans zal dus ook de komende vier jaar aanblijven als burgemeester. In het college van burgemeester en schepenen zal Rombauts opgevolgd worden door partijgenoot Veysel Top, die ook haar bevoegdheden (Financiën, Sociale Zaken en Onderwijs) zal overnemen.

Meest gelezen