"Masked teacher" is een succes in  school in Wambeek: "Iedereen zoekt mee"

Het tv-programma "The Masked Singer" is al even afgelopen, maar het succes ervan blijft ook buiten de televisie voortduren. In basisschool De Kiem in Wambeek, een deelgemeente van Ternat, hebben ze een afgeleide bedacht: "The Masked Teacher". En dat doen ze helemaal in de stijl van het tv-programma.

"Na de eerste  lockdown vonden we het belangrijk dat alle leerlingen zich goed in hun vel voelen op school", zegt Maarten Roesems, turnleerkracht van basisschool GBS De Kiem Wambeek. "We zijn dan gestart met een project rond sociale vaardigheden, en om het een beetje herkenbaar en aangenaam te maken, zijn we op zoek gegaan naar een mascotte."

Na de herfstvakantie is de school gestart met "The Masked Teacher". "Vijf weken gingen negen fictieve personages, die gespeeld werden door onze leerkrachten, de strijd met elkaar aan tijdens onze wekelijkse live battle op school", gaat Roesems verder. "De leerlingen konden stemmen welke personages zij graag willen terugzien in de volgende ronde. Deze week is er de finaleweek met de drie kandidaten die door de leerlingen gekozen werden. En vrijdag kennen we dan de winnaar." (Lees verder onder de foto)

"The Masked Teacher" is een groot succes op de school. Leerlingen, ouders en zelfs grootouders spreken elkaar én leerkrachten aan in hun zoektocht welke juf of meester er onder de kostuums zouden kunnen zitten. "Elke week wordt er een aflevering online geplaatst en de battles zijn te volgen via livestream zodat ook leerlingen in quarantaine mee kunnen volgen", zegt Roesems. "En ook de ouders worden mee betrokken bij de zoektocht via een online poll".

Meest gelezen