Mechelse stadsbeiaardier geeft concert voor 250e verjaardag van Ludwig van Beethoven

De Mechelse stadsbeiaardier Eddy Mariën brengt deze middag hulde aan de bekende componist Ludwig van Beethoven, die precies 250 jaar geleden geboren werd. Tussen 12 en 13 uur speelt hij van op de Sint-Romboutstoren veertien composities van of opgedragen aan Beethoven.

Ludwig van Beethoven heeft Mechelse roots want zijn grootvader woonde daar. “2020 had in Mechelen een feestjaar moeten worden ter ere van de 250ste verjaardag van Beethoven", zegt Mechels schepen van cultuur Björn Siffer (Groen Meechelen). "We hadden verschillende muzikale activiteiten op het programma, maar corona stak daar een stokje voor."

Stadsbeiaardier Eddy Mariën stelde als alternatief een verjaardagsconcert samen met veertien composities. "Beethoven klinkt heel majestueus op de beiaard. Pianomuziek gaat in het algemeen heel goed op de beiaard en de nummers van Beethoven klinken echt heerlijk", vertelt Mariën. "Ik ga onder meer "Für Elise" en "Ode an die Freude" spelen." Het concert vindt plaats van 12 uur tot 13 uur. 

Meest gelezen