Meer kerstkaartjes verstuurd dan ooit tevoren: "We zijn het digitale spuugzat en willen iets tastbaars"

Nog nooit eerder werden er zo veel kerstkaartjes verstuurd. Webshops zien in vergelijking met vorig jaar een enorme stijging, schrijft De Morgen. "Dat heeft alles te maken met het coronavirus", vertelt de Antwerpse trendwatcher, Herman Konings, aan Radio 2 Antwerpen. "We hebben meer dan ooit nood aan een beetje warmte."

Sinds de coronacrisis worden er veel digitale alternatieven gezocht. "We zijn het spuugzat om virtueel van alles door te sturen", vertelt Herman Konings. We hebben nu vooral nood aan iets tastbaars zoals een kerstkaart. 

Je kan de mensen geen plezier meer doen met een online kerstkaart. Dat is te goedkoop en gemakkelijk

Herman Konings, trendwatcher

Het is ook belangrijk dat er moeite gestoken wordt in het kerstkaartje. "Het moet duidelijk zijn dat je het meent en dat je moeite hebt gedaan voor de kaart. Je kan nu niet langer iemand een plezier doen met een simpele online kerstkaart. Dat is te goedkoop en te gemakkelijk. We hebben behoefte aan echtheid en nostalgie", zegt Konings.

Door het coronavirus, hebben veel mensen meer tijd gekregen om onder meer te knutselen.  "Het is eigenlijk een soort bezigheidstherapie, maar je kan er ook creatief mee uitpakken. Je kan er zelfs status aan ontlenen, want je toont ermee hoe je je wapent in deze tijd."

Meest gelezen