Michiel Ameloot volgt Nicolas Lataire op als hoofdredacteur VTM Nieuws

Michiel Ameloot (40) wordt vanaf 1 januari 2021 de nieuwe hoofdredacteur van VTM Nieuws. Hij volgt Nicholas Lataire (41) op, die directeur wordt van News City. Dat meldt DPG Media.

Ameloot was sinds 2018 hoofdredacteur sport bij de eengemaakte sportredactie van DPG Media. Hij begon zijn carrière als journalist bij TV Oost en werd er later anker en hoofdredacteur. In 2012 maakte hij de overstap naar VTM Nieuws, waar hij eerst werkte als algemeen journalist en later als sportjournalist. 

"Nieuws maken is niet alleen topsport, het is bij uitstek een ploegsport", reageert Ameloot. "Ik kijk ernaar uit om elke dag met de sterke redactie van VTM Nieuws samen te werken. "

Nicholas Lataire (41) volgt, zoals eerder al aangekondigd werd, Paul Daenen op als directeur News City. Daenen gaat na een journalistieke carrière van 40 jaar met pensioen. 

News City wordt vanaf 2021 gestructureerd volgens vier "pijlers", met elk een eigen hoofdredacteur. Michiel Ameloot zal VTM Nieuws, online video en sport leiden. Brecht Decaestecker stuurt bij HLN de krant en de website aan. An Meskens is hoofdredacteur "Showbizz en magazines". Frederik De Swaef bouwt "Gids" uit, waarin de consument gegidst zal worden rond specifieke thema’s als geld, mobiliteit, gezondheid.  

Meest gelezen