Mislukte plofkraak op postkantoor Bpost in Puurs: "Ik dacht eerst dat ik een ruziënd koppel hoorde"

In Puurs is vannacht een mislukte plofkraak gepleegd op een postkantoor van Bpost aan de Hoogstraat. De daders hebben de toegang geforceerd tot het postkantoor. Ze hebben ook twee ruiten kapotgemaakt, maar de bankautomaat in het kantoor bleef intact. 

Een medewerker van een naastgelegen bakkerij, Jannick Eeraerts, hoorde rond 4 uur vannacht lawaai. "Ik dacht meteen aan een ruziënd koppel, maar toen ik ging kijken, zag ik twee mensen met een bivakmuts. Ze gooiden snel hun koffer dicht en reden met gierende banden weg. Mijn baas heeft onmiddellijk naar de politie gebeld."

Het labo kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De Hoogstraat was daardoor enkele uren afgesloten, maar intussen is de straat opnieuw vrij. Het postkantoor zal voorlopig gesloten blijven.

Meest gelezen