Nieuw buurtrestaurant in Merksem levert maaltijden aan huis

Vanaf woensdag heeft het district Merksem een buurtrestaurant. Dat is een plek waar ook mensen die het financieel moeilijk hebben een maaltijd tegen een voordelige prijs kunnen nuttigen. In tegenstelling tot andere buurtrestaurants, kan je hier koude maaltijden komen oppikken om thuis op te warmen. “In het district Merksem zullen we ook maaltijden aan huis leveren met de elektrische bakfiets”, klinkt het.

In de Frans Adriaenssensstraat in Merksem heeft woensdagmiddag het eerste buurtrestaurant van het district de deuren geopend. Het buurtrestaurant krijgt de naam “Dagschotel” mee. Net zoals andere buurtrestaurants, wordt het een plek waar ook mensen die het financieel moeilijk hebben een betaalbare en verse maaltijd kunnen bekomen.

"Eenzaamheid doorbreken"

 

Daarnaast is het buurtrestaurant ook een plek waar mensen kunnen samenkomen. “Hiermee willen we de eenzaamheid doorbreken. Dat mensen hier elkaar kunnen ontmoeten, is een grote troef”, zegt Johan Van Dooren, die de communicatie voor alle buurtrestaurants in Antwerpen doet. Door de coronamaatregelen, kan je voorlopig niet in de restaurants eten. “Maar zodra we weer open mogen, hebben wij ook een twintigtal stoelen voorzien om de maaltijd hier te nuttigen.”

 

Bakfiets

Bijzonder aan het nieuwe buurtrestaurant, “Dagschotel”, is dat de maaltijden voortaan ook thuis geleverd kunnen worden. “De maaltijden zullen rondgebracht worden met een elektrische bakfiets. Dit kan wel enkel voor mensen die in Merksem wonen. Mensen buiten Merksem kunnen gerust zelf de maaltijden komen afhalen. Ze zijn koud en je kan ze thuis opwarmen of we doen het even voor jou als dat handiger is”, aldus Van Dooren.

Meest gelezen