Nico Meens

Nieuw gebouw voor buitenschoolse kinderopvang in Voeren

In Voeren is een nieuw gebouw voor buitenschoolse kinderopvang in gebruik genomen. Een hele vooruitgang, want tot nu toe zat de opvang in de kelder van het politiegebouw in Sint-Martens-Voeren. Het nieuwe gebouw is beter aangepast aan de behoeften van jonge gezinnen.

Gisteren werd het gebouw voor buitenschoolse kinderopvang FERM voor het eerst in gebruik genomen. Ongeveer 30 kinderen kunnen nu voor en na de schooluren genieten van een volledig nieuw gebouw op de campus van de provinciale school van Voeren.

Voor de kinderen is dit een geweldige plek om te spelen

Petra Alleleyn

Er werd voor de kinderen ook een nieuwe speelplaats aangelegd. De speelplaats is deels verhard, deels gras en er staan ook enkele speeltuigen en bomen op. Binnenin zijn er twee grote polyvalente ruimten met veel licht en speciale aandacht voor akoestiek. “Er is heel veel plaats voor de kinderen, het is modern en eigentijds. Voor de kinderen is dit een geweldige plek om te spelen”, zegt verantwoordelijke Petra Alleleyn.

Veel werk en energie van vrijwilligers

“Het gebouw is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente maar ook met zoveel andere mensen. Vrijwilligers hebben er ook heel veel werk en energie gestoken. Het resultaat is geweldig”, besluit Petra Alleleyn. De totale kost van het nieuwe gebouw kwam uit op 433 972 euro.

Meest gelezen