Radio 2

Oproep van de zorgverleners in de Zennevallei: "Respecteer de coronaregels, vermijd derde golf"

De zorgverleners in de Zennevallei doen een oproep aan de inwoners. Ze vragen om de coronaregels na te volgen en niet in grote groep Kerstmis en Nieuwjaar te vieren. Ze willen een derde golf vermijden. De voorbije weken stegen de besmettingen in de Zennevallei met 36 procent.

De oproep gaat uit van de Eerstelijnszone Zennevallei, de Huisartsenkring Zennevallei en het Algemeen Ziekenhuis Sint-Maria van Halle. "Wij vragen aan alle inwoners van de Zennevallei", zegt Liesbeth Devreker van Huisartsenkring Zennevallei, "om tijdens de feestdagen niet in grote groepen samen te komen. De mensen moeten zich aan de regels houden en Kerstmis en Nieuwjaar in beperkte kring vieren. We kunnen een derde golf niet aan." 

De zorgverleners van de Zennevallei geven ook enkele tips om de eindejaarsfeesten coronaveilig te vieren. Zo stellen ze  een digitaal kerstdiner voor waarbij WhatsApp, Zoom, Messenger of andere kanalen gebruikt worden om met elkaar contact te houden. Kerstcadeaus kunnen dan weer digitaal aangekocht worden. En volgens de zorgverleners uit de Zennevallei is het mogelijk om online  een spelletjesavond te organiseren.

 

Meest gelezen