PLAN B aflevering #44: De reactie van  Franstalig België op het idee van Magnette om de Gemeenschappen af te schaffen 

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over de samenleving in Wallonië en Brussel.

De voorzitter van de PS, Paul Magnette, heeft in De Afspraak op Vrijdag een steen in de kikkerpoel van de staatshervorming gegooid. Hij stelt voor om de Gemeenschappen af te schaffen, en België te hervormen tot een staat met 4 Gewesten: Vlaanderen, Wallonië, Brussel en Oost-België.  Dat idee is in Vlaanderen niet echt op gejuich onthaald (behalve bij Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert), maar hoe reageren de Franstalige politici? Zijn zij bereid om een afzonderlijk onderwijssysteem in Brussel en Wallonië op poten te zetten? Dat vroeg Ivan De Vadder (VRT NWS) aan Alain Gerlache (RTBF). 

Meteen de laatste aflevering van Plan B van het jaar 2020.

Meest gelezen