Alexander Dumarey

Planeet Frank: onze weerman over mist, de Europese Green Deal en de Zuidpool die veel ijs kan verliezen

Door alle coronaperikelen dreigt dat andere grote probleem, de klimaatopwarming, wat in de ijskast te verdwijnen. Maar het koortsige griepje van onze atmosfeer wordt almaar erger. Het klimaat is in beweging en dat verontrust veel mensen. Planeet Frank kreeg ook de voorbije maand heel veel vragen over weer en klimaat.

Zo was er deze maand de aankondiging dat Europa tegen 2030 al 55% minder CO2-uitstoot wil. Wat is die Europese Green Deal eigenlijk? En wat betekent dat voor de wereld? Een andere luisteraar wil weten hoe het zit met de mist in ons land. Zijn er nu meer of minder grijstinten?

En tenslotte trekken we met glacioloog Frank Pattyn naar de Zuidpool: een gigantisch continent dat de volgende decennia veel ijs kan verliezen. 

Welkom dus op de negende Planeet Frank. Dit keer in donkere wintermodus, maar met heldere vragen.

Frank Deboosere

Zelf een vraag over het klimaat of het weer? U kan ze stellen via planeetfrank@vrt.be, via sociale media met #planeetfrank. Of u kan het formulier hieronder invullen.

Meest gelezen