Foto: Belga

Politiezone Vlaamse Ardennen zet extra patrouilles in tijdens eindejaarsperiode, vakantiehuizen krijgen geen gerichte controles

De politiezone Vlaamse Ardennen gaat tijdens de feestdagen extra politiepatrouilles de baan opsturen om te kijken of de coronamaatregelen correct opgevolgd worden. Zowel de avondklok als het samenscholingsverbod zullen nauwlettend in de gaten gehouden worden. Daarbij worden vakantiewoningen niet specifiek gecontroleerd, zegt korpschef Joost Duhamel.

De komende weken zal de politie van de Vlaamse Ardennen bijkomende politiepatrouilles inzetten om erop toe te zien dat de coronamaatregelen gerespecteerd worden. "We gaan niet alleen reageren wanneer er klachten of oproepen zijn, onze ploegen zullen ook op het terrein aanwezig zijn om te controleren dat het samenscholingsverbod en de nachtklok nageleefd worden", zegt korpschef Joost Duhamel.

Geen speciale controles voor vakantiewoningen

Duhamel laat ook weten dat de patrouilles extra aandachtig zullen zijn bij vakantiewoningen, die tijdens deze periode vaak verhuurd worden, maar dat er geen gerichte controles zullen plaatsvinden. "De maatregelen gelden voor iedereen. De bezoekers van vakantiewoningen maken daar dus ook deel van uit." Wie de coronamaatregelen overtreedt krijgt niet alleen een boete van 250 euro, maar riskeert ook een dagvaarding voor het gerecht.

Meest gelezen