ROBIN UTRECHT

Provincie Oost-Vlaanderen start maandag met grote infocampagne over vaccinatie

Volgende week maandag start provincie Oost-Vlaanderen met een grootschalige vaccinatiecampagne. De gemeenten en eerstelijnszones gaan online video's verspreiden waarin het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent meer uitleg geeft over het coronavaccin. "Met de campagne willen we inwoners motiveren om zich te laten vaccineren", zegt gouverneur Carina Van Cauter.

Maandag start provincie Oost-Vlaanderen met een grootschalige online informatiecampagne over vaccineren. In samenwerking met professor Isabel LeRoux van het Centrum voor Vaccinologie (CEVAC) van het UZ Gent zijn er filmpjes gemaakt die door de gemeenten en eerstelijnszones kunnen gebruikt worden om mensen te informeren. Gouverneur Carina Van Cauter: "We denken dat het belangrijk is burgers goed te informeren over wat het vaccin nu precies doet."

Vaccinatie is de enige oplossing om terug te keren naar een normaal leven

gouverneur Carina Van Cauter

"Een vaccin zorgt ervoor dat je niet ziek wordt en het is niet zo dat je door het vaccin zelf besmet geraakt", dat is de boodschap die gouverneur Van Cauter wil laten doordringen. "Ik denk dat we allemaal beseffen dat vaccinatie de enige oplossing is om terug te keren naar ons normale leven. Het is belangrijk dat burgers gemotiveerd worden en weten waartoe het vaccin dient."

Geanimeerde filmpjes met antwoorden

Mensen zitten nog met heel wat vragen over de vaccinatiecampagne die begin volgend jaar wordt uitgerold. De informatiecampagne moet een antwoord bieden op de meest gestelde vragen van de mensen. "Die vragen worden beantwoord door professor Isabel Leroux-Roels (CEVAC) en worden verwerkt in geanimeerde filmpjes zodat het ook aangenaam is om naar te kijken", aldus gouverneur Van Cauter

Meest gelezen