Vernieuwd interactief belevingscentrum over Antwerpse haven opent aan MAS

Het interactieve belevingscentrum dat je wegwijs maakt in de Antwerpse haven is volledig vernieuwd. Het kreeg ook de nieuwe naam “Portopolis” mee. Met behulp van een tablet en een VR-bril, krijg je het gevoel alsof je midden in de haven staat. Een bezoek is gratis, maar door het coronavirus moet je wel op voorhand een tijdslot reserveren.

Het Havenpaviljoen aan het MAS, een interactief belevingscentrum dat je wegwijs maakt in de Antwerpse haven, bestaat tien jaar. In die tijd kwamen er al een half miljoen bezoekers over de vloer.

Portopolis

Voor zijn verjaardag kreeg het paviljoen een make over. “Zo voelt het met behulp van een tablet en een virtual reality-bril aan alsof je midden in de haven staat”, zegt schepen Annick De Ridder (N-VA). “Kinderen kunnen via die virtuele wereld zelfs proberen om een containerschip te laden en te lossen.” Bij de vernieuwing hoort ook een nieuwe naam. Vanaf nu staat het havenpaviljoen bekend als “Portopolis”.

De vernieuwing was nodig, volgens schepen De Ridder. “Het is de bedoeling om de Antwerpenaar wat dichter bij de haven te brengen, want doorheen de jaren zijn we met onze rug naar de Schelde gaan wonen en leven.”

Het paviljoen opent zaterdag. Een bezoek is gratis, maar door de coronamaatregelen dien je wel op voorhand een tijdslot te reserveren.

Meest gelezen