Vriendinnen organiseren drive-by kerststraat in Dilbeek: “Lichtpuntje in donkere dagen”

Wie niet genoeg krijgt van de kerstsfeer, kan nu zondag met zijn auto door een kerststraat rijden aan het gemeentehuis van Dilbeek. Het is een initiatief van vier vriendinnen die wat licht wouden brengen in deze donkere dagen en bovendien is alles coronaproof: "Uitstappen mag absoluut niet!" 

“We hebben lang gezocht naar een alternatief om toch een beetje een lichtpunt te geven in deze donkere kerstperiode” vertelt één van de initiatiefneemster Sofie Deleu. “Aanvankelijk dachten we van het bos naast het gemeentehuis een kerstbos te maken. Maar toen bedachten we dat het toch veel werk was om een bos helemaal te versieren met lichtjes en kerstballen. Bovendien zouden er dan misschien te veel wandelaars komen en is het moeilijk hen allemaal uit mekaar te houden. Daarom dachten we aan een drive-by.” 

Aan het gemeentehuis van Dilbeek komt een heuse kerststraat waar je met je auto doorheen rijdt. “We gaan daar een magische en feeërieke sfeer creëren met kerstverlichting, kerstversiering, kerstmuziek, kerstelfjes en andere figuren om de kinderen dan vanuit de auto te entertainen. Je waant je echt in een kerstfilm of een kerstbos.”

Uitstappen is absoluut verboden
Sofie Deleu

De voorwaarde voor het initiatief was natuurlijk dat alles coronaproof zou zijn. “We wisten uiteraard dat we enkel toelating van de gemeente zouden krijgen als we alles coronaproof konden doen. Zo zijn we op het idee gekomen om mensen vanuit de auto te laten genieten van de kerstman. Je zal ook niet mogen uitstappen, de politie en vrijwilligers zullen daarop toezien.”

Voorbereiding

Er is wel nog wat voorbereiding nodig zegt Sofie: “Elke avond zijn we online aan het vergaderen over wat er nog nodig is en waar we nog nar op zoek zijn. Maar gelukkig hebben we een aantal geëngageerde vrienden die willen helpen met de opbouw of zich in een beestenpak willen wurmen.  De dag zelf zal het grootste werk zijn, maar we doen het met alle plezier.” 

Wie zelf eens door de kerststraat wil rijden, dat kan nu zondag 20 december van 16 tot 19.30 uur aan het gemeentehuis van Dilbeek. 

Meest gelezen