BELGA/WAEM

Werken Oosterweelverbinding: tijdelijke ring tijdens sloop viaduct Merksem

In het Antwerpse Merksem zal een tijdelijk viaduct geplaatst worden wanneer het huidige viaduct van Merksem afgebroken wordt. Dat wordt gesloopt als onderdeel van de werken aan de Oosterweelverbinding. Het tijdelijke viaduct zal naast het huidige exemplaar komen, zodat het verkeer kan blijven doorrijden.

Momenteel zijn de werken aan de Oosterweelverbinding al aan de gang. Die verbinding moet er voor zorgen dat de Antwerpse ring volledig gesloten wordt. Eén van de grootste ingrepen, wordt de afbraak van het viaduct van Merksem. “Dat zal gebeuren omdat de R1 voor een deel ondergronds gebracht wordt”, zegt Annik Dirkx van Lantis.

2024

“Omdat er dagelijks heel wat auto’s over dat viaduct in Merksem rijden, hebben we een oplossing moeten zoeken om doorgaand verkeer tijdens de afbraak van de brug te blijven garanderen”, vult Dirkx aan. Daarom werd beslist een tijdelijk viaduct te bouwen, net naast het huidige exemplaar.

Het tijdelijke viaduct moet klaar zijn tegen 2024. Het zal er wellicht zes jaar blijven liggen, tot de Oosterweelverbinding klaar is.

 

Meest gelezen