10-jarig meisje uit Ninove stuurt motivatiebrieven naar buren om vol te houden: “Vind het niet leuk als mensen huilen”

In Ninove stuurt Elena De Backer brieven naar haar buren waarin ze vraagt om de moed tijdens de coronapandemie niet te verliezen. Toen ze zag dat haar mama verdrietig was besloot ze om ook andere mensen te troosten door hen brieven te sturen. 

De 10-jarige Elena De Backer was er het hart van in toen ze zag hoe verdrietig haar mama was door de coronacrisis. “Ik vind het niet zo leuk als mensen huilen. Dan probeer ik om ze blij te maken”, zegt Elena. Nadat ze haar mama had getroost vond ze het een goed idee om een brief te sturen naar alle andere mensen die het moeilijk hebben.

Initiatief krijgt navolging

In de brieven vermeldde Elena steeds een belangrijke boodschap: “Dat ze nog even moed moeten hebben, want het zal waarschijnlijk niet zo lang meer duren.” Ze geeft meteen ook enkele tips mee: “Misschien kan je meer tijd maken om te koken of voor andere hobby’s. Je kan ook gezelschapspelletjes spelen.”

Haar initiatief krijgt zelfs navolging bij haar klasgenootjes: “Mijn vrienden van de klas gaan nu hetzelfde doen. Zo willen hun buren ook zo gelukkig maken.”

kasto80

Meest gelezen