AB in Brussel open met oudjaar: "In onze keuken bereiden we maaltijden voor daklozen"

De bekende concertzaal in Brussel opent de deuren in de aanloop naar 31 december. Het gaat alleen om de deuren van de keuken.  De AB stelt die ter beschikking om maaltijden te bereiden voor daklozen en mensen die helemaal alleen zitten op oudejaarsavond.

Op oudejaarsavond zal de Ancienne Belgique in Brussel open zijn, maar niet voor een concert. In de Vlaamse cultuurtempel en concertzaal zullen maaltijden klaargemaakt worden voor daklozen. Dagopvangcentrum  HOBO organiseert elk jaar op oudejaarsavond een feest voor zo'n 250 daklozen. Maar door corona kan dit niet doorgaan. De maaltijden zullen nu rondgebracht worden. 

Normaal is dat onze backstagekeuken, we hebben zelfs nog heel wat lekker voedsel in de koelkast staan, dat stellen we ook ter beschikking.

Tom Bonte, directeur AB

Het oudejaarsfeest van HOBO is een jaarlijkse traditie voor meer dan 250 dak- en thuislozen. Zo'n grote samenkomst is niet mogelijk tijdens deze gezondheidscrisis en dus zocht en vond HOBO een alternatief in samenwerking met de AB. Om de maaltijden te bereiden kunnen ze de keuken van de Ancienne Belgique gebruiken, Tom Bonte, de directeur van de AB: "Het is eigenlijk onze backstagekeuken, we bieden ook eten aan dat nog in onze koelkasten staat. Op 31 december wordt dit lekkers dan rondgebracht bij mensen die thuisloos en geïsoleerd zijn. Het personeel van de AB gaat ook zelf mee rondbrengen."

Meest gelezen