Franse Alyzia blijft zeker 5 jaar bagage-afhandelaar op Brussels Airport na faillissement Swissport

De Franse bagage-afhandelaar Alyzia heeft de tweede licentie voor de bagage- en platformafhandeling van passagiersvliegtuigen op Brussels Airport gekregen. Alyzia was al sinds 1 juli actief, met een tijdelijke vergunning na het faillissement van Swissport. De nieuwe vergunning is 5 jaar geldig.

De vergunning voor de Franse afhandelaar houdt onder meer het behandelen van bagage in de luchthavengebouwen en op het tarmac in, en het wegduwen en ontijzelen van de vliegtuigen.

Alyzia was al sinds 1 juli actief op Brussels Airport. De afhandelaar had toen een tijdelijke licentie gekregen na het faillissement van Swissport in juni 2020.

Alyzia krijgt nu een licentie tot en met oktober 2025. Er werken ongeveer 150 mensen, inclusief uitzendkrachten, allemaal oud-werknemers van Swissport. Alyzia doet de afhandeling voor dertien luchtvaartmaatschappijen, waaronder Alitalia en United Airlines.

Daarnaast is ook Aviapartner Belgium actief als afhandelaar op Brussels Airport, eveneens tot oktober 2025.

Volgens de luchthavenuitbater waren er drie kandidaten, waarbij Alyzia "de beste evaluatie" kreeg. "Het heeft aangetoond dat het voldoet aan de nodige objectieve selectiecriteria om op een veilige, correcte en kwalitatieve manier afhandelingsdiensten aan te bieden aan de luchtvaartmaatschappijen, en het kreeg bij analyse van de offerte de hoogste scores", klinkt het in een persbericht. Financiële details werden niet meegedeeld.

Meest gelezen