Radio 2

AZ Delta laat muurschilderingen maken als eerbetoon aan ziekenhuispersoneel

De directie van de ziekenhuisgroep AZ Delta, in Roeselare, Menen en Torhout, heeft de Izegemse kunstenares Julie Vercruysse, alias Jools, gevraagd om werken te maken op de muren van een aantal ziekenhuisgangen. De schilderijen zijn een prachtig eerbetoon aan het personeel.

De afgelopen 7 dagen heeft de Izegemse kunstenares Julie Vercruysse indrukwekkende muurschilderingen aangebracht op enkele witte ziekenhuismuren van het AZ Delta. Binnen AZ Delta wilden ze het personeel bedanken voor het verschrikkelijk zware jaar en wilden ze ook een blijvende herinnering hebben aan de Covid-periode. Julie, alias Jools, bracht verschillende kunstwerken aan op verscheidene muren in alle campussen. Ze sloot gisteren af in Menen. De meeste muurschilderingen zijn niet zichtbaar voor het publiek, maar werden aangebracht aan de ingangen voor het personeel, omdat het net voor hén is bedoeld.

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

Binnen het AZ Delta kreeg de Izegemse kunstenares al enorm veel reactie en iedereen is erg lovend. Ze heeft vooral de gezichtsscherm en de pakken afgebeeld die erg aan covid doen denken. Professioneel was het voor de Izegemse trouwens haar beste jaar ooit. Heel wat mensen en organisaties contacteerden haar voor muurschilderingen. 

Radio 2

Meest gelezen