Michiel Pieters

Beringse fotograaf gaat viraal met skatevideo door Fietsen Door Het Water: "Meer dan 1,5 miljoen keer bekeken"

Een video van de Beringse fotograaf Michiel Pieters is viraal gegaan en werd al meer dan 1,5 miljoen keer bekeken. Pieters maakte met een drone beelden van een skater die door Fietsen Door Het Water in Bokrijk rijdt. De video kon ook al op meer dan 160.000 likes rekenen. "Tegen morgen verwacht ik 2 miljoen views."

Beringenaar Michiel Pieters verslikte zich begin deze week eens goed in zijn koffie, denken we. Een video die hij met een drone gemaakt had in Bokrijk, bleek plots de wereld rondgegaan te zijn. Op de beelden zie je iemand die 's morgensvroeg op een skateboard door Fietsen Door Het Water aan het rijden is. 

"De omstandigheden waren goed voor de video", herinnert fotograaf Pieters zich. "De zon scheen en er hing nog wat ochtendlicht. Ik was maar zo wat aan het rondcirkelen, en de beelden zagen er achteraf inderdaad heel goed uit. Doordat hij (de skater, nvdr.) zijn hand in het water stak tijdens het skaten, gaf dat een vreemd en onverwachts effect."

Ik ga ze geen factuur sturen, deze keer doe ik het gratis

Dat de video zó populair zou worden, had de fotograaf niet verwacht. "Ik heb het filmpje vorige week gepost, in de hoop dat het wel bekeken zou worden. Maar meer dan anderhalf miljoen keer, dat had ik niet verwacht. Ik denk dat ik morgen zelfs aan 2 miljoen zit."

Dat de video viraal gaat, is alvast goede reclame voor Bokrijk. "Maar ik ga ze geen factuur sturen, deze keer doe ik het gratis. Ze moeten me volgende keer maar aanspreken voor een betalende opdracht", lacht Pieters. 

Bekijk hier de video:

Meest gelezen