Hartverwarmende solidariteit na woningbrand in Zarren

De inwoners van Zarren bij Kortemark zijn solidair met Karine en Walter die afgelopen weekend hun huurhuis verloren na een zware brand. "Mensen brengen kleren, eten, confituur, handdoeken, bedlinnen en verzorgingsproducten", zegt Karine.

Zaterdagavond ontstond brand in de Kruisstraat in Zarren, in het huis dat Walter Elskens en Karine Frederic huurden.  Vlak voor ze wilden gaan slapen, omstreeks tien uur, hoorden ze het brandalarm. Ze zagen niets, maar één muur was bijzonder warm. Daarop besloten ze geen risico te nemen. Ze belden de brandweer. Een paar minuten later sloegen de vlammen al door het dak. Karine en Walter hadden een houtkachel. Die warmte heeft tot een schouwbrand geleid. De bovenverdieping is uitgebrand, maar ook beneden is er veel schade. 

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

Rampjaar

Het paar beleefde al moeilijke tijden. Vooral voor Walter was het een rampjaar. In augustus werd hij geopereerd aan de prostaat en dat liep niet zo goed. In oktober kreeg hij corona. Hij herstelt nog steeds en moet 10% van zijn longvolume missen. Dan kwam de brand. Toch probeert het paar zich op te trekken aan de steun dat het kreeg.

Het paar dat twee jaar geleden van Denderleeuw naar Zarren was verhuisd, kreeg tijdelijk onderdak in een vakantiewoning "Hulstehof" van de huisbaas. En er is ook heel wat solidariteit van mensen uit de buurt en mensen uit Denderleeuw. “Buurtbewoners brengen kleren, eten, confituur, handdoeken, bedlinnen en verzorgingsproducten", zegt Karine. In al hun ellende hadden ze toch nog even plezier. "Een man bleek verkeerd ingelicht over het gewicht van Walter. Hij dacht dat Walter 160 kg weegt. Met de broek die de man wou schenken, konden we niets doen. Walter kon er twee keer in", lacht Karine.

(Lees verder onder de foto) 

Radio 2

Nog een beetje Kerst

Karine en Walter zullen er proberen het beste van te maken. Ze zijn dol op kerstversiering en kregen er ook van mensen die hen steunen. Hopelijk wordt 2021 een beter jaar. 

Meest gelezen