Bushokje in Meise beklad met slogan tegen viroloog Marc Van Ranst

Een bushokje in Meise is beklad met een slogan tegen viroloog Marc Van Ranst. Oud-burgemeester en gemeenteraadslid Roger Heyvaert (LB+) woont vlak bij de bushalte en dient nu een klacht in tegen onbekenden. 

De bushalte “Rossemdorp” in Meise is door onbekenden beklad. De dader(s) heeft het gemunt op viroloog Marc Van Ranst, de boodschap is duidelijk. “Zoiets kan niet”, zegt oud-burgmeester Roger Heyvaert die vlakbij woont. “Marc doet zoveel goeds voor ons en zorgt voor onze gezondheid. Dat een vandaal zoiets doet. Er staat: “Marc Van Ranst kust mijn kloten”, dat is gewoon onverantwoord.” En dus dient Roger Heyvaert klacht in bij de politie tegen onbekenden voor het bekladden van het bushokje.

Zoiets kunnen we niet tolereren
Roger Heyvaert, gemeenteraadslid Meise

Wie de dader is, is nog niet duidelijk. “Wie zoiets doet, dat zijn duidelijk mensen laag bij de grond. Dat zijn mensen die hun burgerzin niet opnemen. Het kan echt niet de dag van vandaag. Zoveel mensen kampen met problemen, het is erg onaangenaam dat iemand zoiets op een bushokje schrijft. We kunnen dit niet tolereren. Ik hoop dat de tekst zo snel mogelijk wordt verwijderd”, aldus Heyvaert.

Het gemeentebestuur van Meise heeft recent nog een project opgestart om bushaltes en ander openbaar straatmeubilair te beschermen tegen vandalen. Zo worden ze opgewaardeerd met graffititekeningen van kunstenaars, bedoeling is dat ze dan niet meer beklad worden. Het bushokje “Rossemdorp” werd nog niet aangepakt.  

Meest gelezen