Gemeente Putte zet in op verkeersveiligheid: 140 reflectoren verlichten zebrapaden aan scholen

In Putte, dicht bij Mechelen, zijn de oversteekplaatsen aan de scholen voortaan extra verlicht met reflectoren. Het gaat om 13 zebrapaden waar de gemeente in totaal 140 wegdekreflectoren heeft geplaatst. "Zo lichten de zebrapaden altijd op, want de reflectoren werken wanneer er licht op schijnt", zegt burgemeester Peter Gysbrechts (Open VLD).  

"Er loopt een drukke gewestweg dwars door onze gemeente, waardoor een aantal scholen regelmatig geconfronteerd worden met druk verkeer", vertelt de burgemeester van Putte, Peter Gysbrechts (Open VLD). 

Door de reflectoren lichten de zebrapaden altijd op, zowel 's avonds als overdag

Burgemeester Peter Gysbrechts (Open VLD)

De reflectoren zullen daarom dag en nacht bijdragen aan de veiligheid van overstekers. "De zebrapaden lichten altijd op, want de reflectoren werken wanneer er licht op schijnt. 's Avonds doen de verlichting van de straat en van de wagens de zebrapaden automatisch reflecteren. Maar ook overdag en zelfs in de zomer flikkeren de reflectoren wanneer de zon erop schijnt." 

Naast de reflectoren heeft Putte nog meer plannen om de verkeersveiligheid te verhogen. "Verkeersveiligheid is een blijvend aandachtspunt. Daarom blijven we inzetten op verbetering", aldus Gysbrechts. Zo komt er nog betere verlichting aan de gewestweg tussen Mechelen en Heist-op-den-Berg. Ook zullen er heel wat fietspaden vernieuwd worden in de gemeente. 

Meest gelezen